COVID-19-crisis: uitstel betaling sociale premies

Om ervoor te zorgen dat de liquiditeit van de Spaanse bedrijven gedurende de noodtoestand niet onder nog meer druk komt te staan, heeft de Spaanse overheid het mogelijk gemaakt de betaling van de sociale premies uit te stellen.

Met onmiddellijke ingang kan er door alle bedrijven, ongeacht de grootte of sector, uitstel worden gevraagd voor betaling van het werkgeversdeel van de sociale premies van de maanden maart, april, mei en juni 2020.

Voorwaarden

  • Het verzoek tot uitstel dient steeds voor de 10e van iedere maand te worden ingediend.
  • De uitgestelde premie wordt in gelijke delen gedurende 6 maanden afbetaald (dit is de huidige informatie, maar kan mogelijk nog versoepeld worden, zie hieronder).
  • De rente bedraagt 0,5%.
  • De eerste uit te stellen premie (van maart) betreft uitsluitend de periode 14/03-31/03.
  • Er mogen geen andere uitstelregelingen of achterstallige betalingen bestaan.
  • Er mag geen ERTE zijn aangevraagd (tijdelijke ontslagen en werktijdverkortingen).

In de loop van de komende weken zal de regering ook meer duidelijkheid geven over een moratorium-regeling (opschorting zonder rente) waarvoor, in plaats van de hierboven beschreven uitstelregeling, kan worden gekozen voor de premies van april, mei en juni. Naar alle waarschijnlijkheid zullen er voor het moratorium bepaalde restricties zijn (sectoren, aantal werknemers, omzet). We zullen hierover informeren zodra er meer duidelijkheid is.

Hoe aan te vragen?

Vanzelfsprekend kan EuroEconomics het verzoek tot uitstel indienen. Aangezien de aanvraag moet plaatsvinden gedurende de eerste 10 dagen na afloop van de maand waar het uitstel betrekking op heeft, ontvangen we de opdracht daarvoor graag per maand en tenminste 4 werkdagen voor de afloop van deze termijn.

 

Meer nieuws COVID-19 maatregelen Spanje

 

Meer informatie?

Heb je vragen over dit artikel? Laat het ons weten en mail ons via deze link.

Wil je andere informatie? Zie hieronder een selectie van pagina’s om je snel op weg te helpen en een link om makkelijk je vraag te stellen of ons je commentaren te geven.

Meest gelezen, snel op weg

Wil je direct makkelijk een vraag stellen?

Heb je vragen over belastingen in Spanje of financieel-fiscaal-juridische ‘all-in’ begeleiding bij het kopen van een woning in Spanje?

Stel via deze link makkelijk en vrijblijvend je vraag.

Je krijgt binnen één werkdag reactie


No Replies to "COVID-19-crisis: uitstel betaling sociale premies"