Experts: huizenmarkt Barcelona heeft weinig te vrezen

Kalm blijven en afwachten. Dat is het advies van insiders die worden gevraagd naar de verwachte ontwikkelingen van de huizenmarkt in Barcelona als gevolg van het toegenomen geweld in de stad naar aanleiding van de strijd om onafhankelijkheid.

Hieronder de meningen van een aantal experts:

Enrique Losantos, uitvoerend directeur van makelaarskantoor JLL in Spanje 

“Ondanks de politieke instabiliteit is het met de huizenmarkt nog nooit zo goed gegaan. Nooit eerder was er zoveel geld in omloop. Er is geld en Barcelona is één van ’s werelds meest aantrekkelijke steden om te investeren en te wonen, dus er is geen reden om aan te nemen dat de investeringen zullen afnemen.”

José García Montalvo, professor Economie, Pompeu Fabra Universiteit

“De beelden van rellen de afgelopen dagen en de poging om het vliegveld over te nemen, zullen zeker impact hebben. Zowel internationale investeerders als kleinere lokale investeerders zullen de gevolgen ondervinden. De daling van verkopen in het oude centrum en Eixample is opvallend.” Montalvo waarschuwt voor prijzeninstabiliteit in de nabije toekomst. “Madrid wint de vastgoedrace van Barcelona.”

Anna Gener, president en uitvoerend directeur Savills Aguirre Newman

“Fondsbeheerders zijn niet onder de indruk van conflicten. Die zien ze iederere keer dat er een klimaattop wordt gehouden, met gilets jaune in Parijs, in Hong Kong of vanwege de Brexit.” Ze geeft aan dat tot nog toe geen enkele klant contact heeft opgenomen vanwege de recente problemen in Barcelona.

Stijn Teeuwen, oprichter van Lucas Fox

“De markt in Barcelona is sterk en aantrekkelijk genoeg om op de middellange en lange termijn aandacht te krijgen van investeerders.”

Mikel Echevarren, uitvoerdend directeur Collier

“Sommige investeerders zijn niet bereid in appartementencomplexen voor verhuur te investeren, dankzij de strijdbaarheid van de onafhankelijkheidsbeweging.” Hij wijst erop dat fondsmanagers tien jaar geleden allemaal in Barcelona wilden gaan wonen, maar dat dat niet meer het geval is.

Mikel Marco-Gardoqui, CBRE Spanje (real estate consultants)

Geen enkele investeerder met een kans in handen, zal weglopen. Barcelona gaat als een raket.”

Bronnen: Spanishpropertyinsight.com en Elpais.com.

 

Meer informatie?

Heb je vragen over dit artikel? Laat het ons weten en mail ons via deze link.

Wil je andere informatie? Zie hieronder een selectie van pagina’s om je snel op weg te helpen en een link om makkelijk je vraag te stellen of ons je commentaren te geven.

Meest gelezen, snel op weg

Wil je direct makkelijk een vraag stellen?

Heb je vragen over belastingen in Spanje of financieel-fiscaal-juridische ‘all-in’ begeleiding bij het kopen van een woning in Spanje?

Stel via deze link makkelijk en vrijblijvend je vraag.

Je krijgt binnen één werkdag reactie

 


No Replies to "Experts: huizenmarkt Barcelona heeft weinig te vrezen"