Spanje actueel: 3% stijging woningprijzen verwacht in 2020

Nadat de huizenprijzen in 2019 gemiddeld met 5% zijn gestegen, verwachten experts dat de groei dit jaar verder zal doorzetten, maar wel gematigder: gemiddeld met 3% vanwege de dalende vraag. De huurprijzen zullen met gemiddeld 5% stijgen.

Dat schrijft dagblad Expansión. De huizenprijzen zijn in 2019 ook al minder gestegen dan in de jaren daarvoor: in 2017-2018 was de stijging meer dan 6%. Voor dit jaar wordt een groei van 2 tot 5% verwacht, afhankelijk van de verschillende markten. Naar verwachting zullen Madrid en Barcelona een minder belangrijke rol gaan spelen en in Barcelona wordt rekening gehouden met een daling van de huizenprijzen, ondanks dat beide steden investeerders blijven aantrekken en een dynamische huurmarkt blijven.

Verminderde vraag

De oorzaak van de verminderde groei is de vraag. Die is de afgelopen maanden niet toegenomen, mede vanwege de onzekerheid ten aanzien van de nieuwe hypotheekwet en de politieke situatie. Daarnaast speelt het feit dat de salarissen niet stijgen en de werkgelegenheid ook niet, eveneens een rol. Vooralsnog wordt verwacht dat het aantal transacties voor dit jaar op ongeveer 500.000 uitkomt.

Bron: Expansión

 

Meer informatie?

Heb je vragen over dit artikel? Laat het ons weten en mail ons via deze link.

Wil je andere informatie? Zie hieronder een selectie van pagina’s om je snel op weg te helpen en een link om makkelijk je vraag te stellen of ons je commentaren te geven.

Meest gelezen, snel op weg

Wil je direct makkelijk een vraag stellen?

Heb je vragen over belastingen in Spanje of financieel-fiscaal-juridische ‘all-in’ begeleiding bij het kopen van een woning in Spanje?

Stel via deze link makkelijk en vrijblijvend je vraag.

Je krijgt binnen één werkdag reactie


No Replies to "Spanje actueel: 3% stijging woningprijzen verwacht in 2020"