Buitenlandse bedrijven

Als buitenlandse vastgoedbedrijven investeren in Spaans vastgoed, gebeurd dat doorgaans vanuit buitenlandse rechtspersonen (BV’s, NV’s) of stichtingen. In deze gevallen is het vrijwel zonder uitzondering het gunstigst om in Spanje met een SL te werken (de Spaanse equivalent van de Nederlandse BV en Belgische BVBA).

De belastingen die vermeld zijn op de pagina’s kopen en verkopen zijn ook voor bedrijven van toepassing.

Indien vastgoed wordt gekocht om (met winst) weer door te verkopen zijn er in sommige regio’s reducties van 70% op de overdrachtsbelasting van toepassing. Het vastgoed dient dan wel binnen vijf jaar weer te worden doorverkocht. Er gelden meer regels, nadere informatie is op te vragen via onze contactpagina. De websites BelastingenSpanje.nl en DochterbedrijfSpanje.nl kunnen ook interessant voor je zijn.

Afwegingen die dienen te worden gemaakt zijn o.a. welk bedrag als aandelenkapitaal wordt ingebracht en welke bedragen als leningen of, bijvoorbeeld in geval van meerdere projecten en meerdere investeerders, als winstdelende achtergestelde leningen.

Opmerking: afhankelijk van spreiding van investeringen over meerdere landen of bedrijfsbeleid kunnen andere vormen overwogen worden zoals de Europese vennootschap (SE) of filialen (zonder eigen rechtspersoonlijkheid), deze zien wij in de praktijk weinig voorkomen. Er is wel een toenemende belangstelling voor het werken met hybride vennootschappen. Hier zijn dan meestal fiscalisten bij betrokken. Ook deze zijn uiteraard van harte welkom om contact met ons op te nemen.