Hypotheek gewenst?

Wil je direct makkelijk een vraag stellen? Klik hier. Geen kosten

Algemene wetenswaardigheden

Als je een hypotheek overweegt is het handig om ‘voorzichtig’ de volgende uitgangspunten in gedachten te houden:

  • Hypotheken in Spanje zijn vrijwel altijd op basis van annuïteiten. Dat houdt een gelijk blijvend maandbedrag in met een combinatie van een (afnemende) rente en een (oplopende) aflossing.
  • Voor niet-residenten bedraagt de maximale hypotheek doorgaans 70% van de aankoop- of taxatiewaarde. De maximale looptijd is meestal 20 jaar en tot maximaal de 75 jarige leeftijd.
  • Voor residenten is het maximale bedrag doorgaans 80% van de aankoop- of taxatiewaarde. De maximale looptijd is veelal 30 jaar, eveneens tot maximaal de 75 jarige leeftijd.
  • Als er met een vennootschap wordt gekocht, bedraagt dit maximum doorgaans 60%. Er zullen dan privé zekerheden worden verlangd. De maximale looptijd is veelal 12 of 15 jaar.
  • Spaans banken kijken niet alleen of de dekking van het vastgoed voldoende is, ook het inkomen wordt getoetst.

Op de pagina “Hoeveel eigen geld heb ik nodig” wordt informatie gegeven hoe rekening kan worden gehouden met de overige kopers kosten.

Overbruggings- en andere hypotheken

Het komt met regelmaat voor dat het oog valt op een nog mooiere en duurdere woning, waar een bod op gedaan dient te worden, maar dat de huidige mooie woning nog verkocht dient te worden.

Er kan dan behoefte zijn aan een overbruggingshypotheek of -financiering. Daar is men in Spanje minder bekend mee, maar er zijn wegen, klik hier om meer informatie aan te kunnen vragen.

Ook kan er behoefte zijn aan bouwhypotheken of in geval van estate planningen speciale aflossingsvrije hypotheken of alternatieve financieringen. Aangezien dit doorgaans duurdere oplossingen zijn komen die alleen in specifieke situaties aan de orde.

Ook in geval van grotere investeringen of bij aankoop van meerdere woningen of panden kunnen er oplossingen worden geboden. Is hier belangstelling voor? Mail ons vrijblijvend via deze link.

Hypotheeksimulatie op maat

Wil je snel precies weten hoeveel je kunt lenen en wat de huidige tarieven zijn?

Dan heb je hier een link naar een aan ons gelieerde onafhankelijke Nederlandstalige hypothekenbemiddelaar. Deze is niet gebonden aan een bank en kan daardoor de beste offerte selecteren en de voorbeeldberekeningen daarop baseren.

Link voor aanvraag simulatieberekeningen hypotheek in Spanje

Kunnen wij het je makkelijk maken?

Heb je andere vragen over het kopen van een woning in Spanje of wil je direct offerte voor juridische begeleiding? Neem dan makkelijk contact met ons op:

Je bent van harte welkom. Geen kosten.

Je ontvangt binnen één werkdag reactie