Welke verzekeringen heb ik nodig in Spanje?

De woning zelf

Uiteraard dien je je woning (‘opstal’) en inventaris (‘inboedel’) te verzekeren, aangevuld met aansprakelijkheidsrisico’s voor als er wat kapot is aan je woning waardoor bezoekers of langslopende personen gewond kunnen raken.

Het gebeurt niet veel, maar als er wat gebeurd kan de schade in de papieren lopen en kun je maar beter goed verzekerd zijn.

Onderaan deze pagina geven we een link naar een Nederlandstalige verzekeringsmakelaar in Spanje.

Kostbaarheden, boten of klassieke auto’s? 

Vele Nederlanders kopen een vakantiewoning in Spanje en richten die weliswaar ‘gezellig’ in, maar waken er voor dat er geen kostbaarheden zoals juwelen of kunst in de woning zijn, zeker als de woning perioden niet gebruikt wordt.

Maar anderen vinden het geweldig om hun (miljoenen-) villa’s te decoreren met kunst, hebben een bootje (of superjacht) in de haven liggen en/of de mooiste klassieke auto’s in de garage staan die doorgaans alleen met mooi weer gebruikt worden, maar dat is precies wat Spanje te bieden heeft.

Hier zijn dan specifieke verzekeringen voor nodig, en aangezien daar meer naar gevraagd wordt dan verwacht, zijn ook daar goede verzekeringsoplossingen voor ontwikkeld.

Ook hier kan onderstaand contact voor benaderd worden.

Overlijdensverzekering voor de erfbelasting?

Als je je woning met een hypotheek hebt gekocht, kan het wenselijk zijn dat deze bij overlijden van één van de partners – waarmee dan mogelijk ook een deel van het inkomen wegvalt – wordt afgelost.

Als de woning met eigen geld is gekocht, kan het zijn dat de erfbelasting die bij overlijden betaald dient te worden fors is.

Het is raadzaam om bij deze onderwerpen stil te staan en om een overlijdensverzekering te overwegen.

Link voor Nederlandstalige Informatie

Voor bovenstaande verzekeringen en alle andere verzekeringen die er te bedenken zijn, geven we hier de link van de grootste onafhankelijke Nederlandstalige verzekeringsmakelaar in Spanje door:

Link naar de Nederlandstalige website voor verzekeringen in Spanje

Kunnen wij het je makkelijk maken?

Heb je vragen mogelijk ook over het kopen van een woning in Spanje of wil je direct offerte voor juridische begeleiding? Neem dan makkelijk contact met ons op:

Je bent van harte welkom. Geen kosten.

Je ontvangt binnen één werkdag reactie