Notaris

Wil je direct makkelijk een vraag stellen? Klik hier. Geen kosten

Als alle controles uitgevoerd zijn en het resultaat naar tevredenheid is, wordt de koop uiteindelijk getekend en gerealiseerd bij de notaris en vastgelegd in een notariële akte.

De notaris controleert wel of de verkoper de werkelijke eigenaar is en of er beslagen op de woning liggen, maar voert niet de overige juridische controles uit zoals eerder op deze website aangegeven.

Het is gebruikelijk dat de koper kiest bij welke notaris er getekend wordt.

In Spanje komt het nog veel voor dat notarissen geen Engels spreken. Op zich is dit in de praktijk niet eens een probleem omdat het vanwege meerdere redenen sowieso gewenst is dat er een jurist meegaat. Zoals voor het uitleggen van de betekenis van diverse documenten die op tafel komen en het beantwoorden van vragen die je toch nog mocht hebben.

Dit alles om er voor te zorgen dat er geen twijfels zijn en met een goed gevoel je handtekening zet om de koop te bekrachtigen.

Wij begeleiden je graag bij de notaris. Heb je vragen laat ons dit dan weten per email of vraag direct offerte aan voor een complete begeleiding voor veilig kopen in Spanje.

Je krijgt binnen één werkdag reaktie.

Kunnen wij het je makkelijk maken?

Heb je vragen of wil je vrijblijvend een offerte voor een ‘all-in’ (financieel-fiscaal-juridische) koopbegeleiding?

Laat het ons weten via deze link. Je bent van harte welkom.

Je ontvangt binnen één werkdag reactie