Reserveringscontract

Wil je direct makkelijk een vraag stellen? Klik hier. Geen kosten

Als je geïnteresseerd bent in een woning kan de makelaar je vragen een reserveringscontract te tekenen.

Tegen betaling van een relatief gering bedrag wordt de woning dan tijdelijk ‘van de markt gehaald. Er komt dan bijvoorbeeld op de website of in de etalage de term ‘reservado’ bij de woning te staan.

Als koper heb je dan de tijd om met de verkoper tot overeenstemming te komen zonder dat de woning aan anderen wordt aangeboden.

De gevraagde betaling is afhankelijk van de waarde van de woning en bedraagt in de praktijk vaak van 1.000 tot 2.500 euro. De makelaar weet dan dat je serieuze belangstelling hebt en zal zijn best voor je doen.

Deze contracten zijn echter vaak niet meer dan een klein formuliertje en hebben in de praktijk weinig waarde. En als je er met de verkoper niet uitkomt krijg je je geld doorgaans niet terug. De argumenten zijn dan dat er kosten zijn gemaakt, er werk is verricht en andere verkoopkansen zijn misgelopen.

Teken een reserveringscontract derhalve niet zomaar en realiseer je dat je de gevraagde betaling kunt verliezen.

Heb je een reserveringscontract voorgelegd gekregen en wil je dit laten beoordelen? Stuur ons een email of vraag direct een offerte voor een complete begeleiding voor veilig kopen in Spanje aan.

Kunnen wij het je makkelijk maken?

Heb je vragen of wil je vrijblijvend een offerte voor een ‘all-in’ (financieel-fiscaal-juridische) koopbegeleiding?

Laat het ons weten via deze link. Je bent van harte welkom.

Je ontvangt binnen één werkdag reactie