Belastingen als eigenaar

Wil je direct makkelijk een vraag stellen? Klik hier. Geen kosten

Belastingen en kosten tijdens bezit

Spanje kent net als Nederland een OZB belasting. In Spanje wordt dit de IBI genoemd. Deze bedraagt afhankelijk van de gemeente tussen de 0,3% en 0,7% per jaar.

Spanje kent een vermogensbelasting voor zowel residenten als niet residenten. Deze belasting is erg ‘in beweging’. De meeste regio’s hanteren de algemene landelijke vrijstelling van 700.000 euro. Sommige regio’s hanteren een lagere vrijstelling en in enkele andere regio’s wordt deze belasting niet geheven.

Indien de woning niet wordt verhuurd wordt een forfaitair inkomen toegekend van 1,1% over de kadastrale waarde (en 2% als de kadastrale waarde sinds 1994 niet is herzien). Dit inkomen wordt belast met het niet-residententarief van 19% als je resident bent in de EU.

Verder kent vrijwel elke gemeente een zogenaamde vuilophaalbelasting en soms enkele andere (kleine) lokale heffingen.

Het is van belang om te weten dat belastingaangiften in Spanje op eigen initiatief dienen te worden gedaan en dat de Spaanse fiscus geen pardon kent als dit ‘vergeten’ wordt of vanwege ‘onwetendheid’ niet gedaan is.

Kunnen wij het je makkelijk maken?

Heb je vragen of wil je direct offerte, mail ons dan vrijblijvend voor nadere informatie over verplichtingen in verband met verhuur van je woning in Spanje.

Je bent van harte welkom.

Je ontvangt binnen één werkdag reactie