Spain is different

In Spanje dien je bij het kopen van een woning of bedrijfspand rekening te houden met andere gewoonten en juridische verschillen.

Notarissen hebben geen derdenrekening, er kunnen constructieproblemen zijn die we in Nederland/België niet kennen (zoals ‘werkende bergen’ en ‘omhoogkomende zwembaden’), en verkopende partijen stappen soms wel erg makkelijk over mogelijke praktische problemen heen.

Als Spaande partijen de verkoper zijn wordt ook nogal eens gesuggereerd dat het in ieders belang is om ‘niet alles via de notaris te laten lopen’ waarmee bedoeld wordt dat de verkoper een deel ‘zwart’ wil (onjuist, illegaal en niet aan meewerken).

Dit zijn zomaar enkele voorbeelden. Deze aspecten zijn echter allemaal in goede banen te leiden door met goed bekend staande makelaars te werken en door voor een professionele fiscaal-jurdische koopbegeleiding te zorgen.

In dit onderdeel (‘Kopen’) verstrekken wij enkele belangrijke aandachtspunten met vooraf de opmerking dat je met een goede begeleiding je geen zorgen hoeft te maken!