2018 flitstend gestart, +23%. Andalucië, Valencië en Catalonië leiden

Het jaar 2018 is wat betreft het aantal woningverkopen flitsend gestart. Met in 47.289 verkopen in de maand januari werd een stijging gerealiseerd van maar liefst 23% ten opzichte van januari vorig jaar.

Andalucië voerde met 8.988 verkopen de lijst aan, Valencië -met de provincies Valencië en Alicante- op plaats 2 met 7.409 verkopen en Catalonië -met o.a. Barcelona- op plaats 3 met 7.334 verkopen.

In Catalonië was de stijging ‘slechts’ 8%, hetgeen aan de lokale politieke onrust wordt toegeschreven. Anderzijds is er blijkbaar nog altijd sprake van een toename van het aantal verkopen. De stijging in Madrid lag met 14%, opmerkelijk genoeg ook ruim onder het gemiddelde.

82,5% gebruikte woningen, 17,5 nieuw

Het aantal verkochte gebruikte woningen bedroeg 82,5% van het totaal, het aantal nieuwe woningen 17,5%.

De groei gaat gelijk op, beide categorieën stegen met circa 23%.

Nederlandstalige makelaars

Ben je op zoek naar een goed aangeschreven Nederlandstalige makelaar in een bepaalde regio van Spanje? Laat het ons weten.

Ons doel is dat onze relaties veilig kopen in Spanje. Wij verwijzen alleen door naar makelaars die voldoen aan de volgende vereisten:

  • Nederlandstalige
  • Meer dan drie jaar ervaring
  • Correcte bedrijfsinschrijving
  • Website met alle contactgegevens
  • Geen malversaties bekend
  • Positieve referenties

Over Koopbegeleiding Spanje

KoopbegeleidingSpanje.nl/be is een initiatief van EuroEconomics, met ruim 50 collega’s het grootste Nederlandstalige kantoor in Spanje.

Wij begeleiden aan- en verkopen van woningen op juridisch, fiscaal en financieel gebied. Wij behartigen steeds de belangen van de buitenlandse partij, dat is onze specialisatie.

Makkelijk informatie of offerte?

Wil je informatie over onze juridische begeleiding bij het kopen van een woning in Spanje? Vul dan ons Nederlandstalige vragenformulier in.

Heb je al een woning in Spanje op het oog en wil je een vrijblijvende offerte voor een all-in koopbegeleiding? Ga dan makkelijk naar Direct offerte.

Je ontvangt binnen één werkdag reactie

 

 


No Replies to "2018 flitstend gestart, +23%. Andalucië, Valencië en Catalonië leiden"