7,5% prijsstijging 2e kwartaal 2016

De prijzen van woningen in Spanje zijn van april tot en met juni 2016 gestegen met gemiddeld 7,5% ten opzichte van dezelfde periode in 2015. Dit prijsnivo is nog altijd 26% lager dan in 2007, het jaar voor de crisis waarin de prijzen het hoogst waren.

Volgens het Spaanse Colegio de Registradores is het aantal verkopen in het tweede kwartaal van 2016 gestegen met 23,7% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Koplopers waren de regio’s Andalucië (met o.a. Malaga, Marbella en de Costa del Sol), Catalonië (o.a. Barcelona en de Costa Brava), Valencië (o.a. Alicante, Valencië en de Costa Blanca) en Madrid.

Het aandeel van buitenlanders bedroeg 13,38%, oftewel ruim 1 op de 8 kopers betrof een buitenlander. Ondanks Brexit bleven de Engelsen met 19,7% met afstand nummer één, gevolgd door Duitsers (7,3%), Fransen (7,0%), Zweden (6,9%) en Italianen (5,9%).

De gemiddelde hoogte van hypotheken steeg slechts met 1,6% tot 110.981 euro. De gemiddelde rente voor nieuwe hypotheken lag onveranderd op 2,4% waarmee de trend van rentedalingen lijkt te zijn stopgezet.

Over Koopbegeleiding Spanje

KoopbegeleidingSpanje.nl/be is een initiatief van EuroEconomics, met ruim 40 collega’s het grootste Nederlandstalige kantoor in Spanje.

Wil je informatie over onze juridische begeleiding bij het kopen van een woning in Spanje? Vul dan ons Nederlandstalige vragenformulier in.

Heb je al een woning in Spanje op het oog en wil je een vrijblijvende offerte voor een all-in koopbegeleiding? Ga dan naar de pagina Direct offerte.

Invullen van de formulieren kost minder dan een minuut en je krijgt binnen één werkdag reactie.

 


No Replies to "7,5% prijsstijging 2e kwartaal 2016"