Record: 10 miljoen voor een penthouse in Barcelona

In het centrum van Barcelona, aan de welbekende Paseo de Gracia,  is een penthouse verkocht voor de recordprijs van 10 miljoen euro. Het betreft een luxueus verbouwd appartement van 500 m2 woonruimte, een ‘zen terrastuin’ van 250 m2, extra bergruimten en vijf parkeerplaatsen (bron: Spaans financieel dagblad Expansión).

20.000 euro per vierkante meter

De prijs per vierkante meter benadert de 20.000 euro. De prijzen per vierkante meter bedragen in deze zone voor luxe penthouses met terrassen in het algemeen van circa 12.000 tot 15.000 euro (bron: makelaarskantoor Goldwell Banker, Barcelona).

20% prijsstijging verwacht in Barcelona in 2017

Dat de prijzen van woningen in Spanje weer aan het stijgen zijn, wordt door statistieken en studies onderbouwd. Er wordt wel van ‘twee-snelheden’ gesproken. De prijzen in steden stijgen harder dan in de landelijke gebieden. De verwachting is dat de prijzen van woningen in Barcelona in 2017 in het algemeen met 20% zullen stijgen (bron: Universiteit Barcelona in Expansión).

In de steden Madrid en Barcelona stijgen de prijzen in de prime zones nog weer sneller dan in de overige stadsdelen (bron: makelaarskantoor Knight Frank, Spanje).

Luxe aanbod in Spanje

Er staan in Spanje ruim 200 woningen te koop met een vraagprijs van meer dan 10 miljoen euro en ruim 1.000 woningen met een vraagprijs van ruim 5 miljoen euro.

Dit luxe aanbod is behalve in Madrid en Barcelona voornamelijk ook te vinden in de voorplaatsen en omgevingen van deze steden, in de regio Marbella, op de eilanden Mallorca en Ibiza, en in de luxere kleinere kustplaatsen van Spanje.

Over Koopbegeleiding Spanje

KoopbegeleidingSpanje.nl/be is een initiatief van EuroEconomics, met ruim 40 collega’s het grootste Nederlandstalige kantoor in Spanje.

Wil je informatie over onze juridische begeleiding bij het kopen van een woning in Spanje? Vul dan ons Nederlandstalige vragenformulier in.

Heb je al een woning in Spanje op het oog en wil je een vrijblijvende offerte voor een all-in koopbegeleiding? Ga dan naar de pagina Direct offerte.

Binnen één werkdag reactie

Invullen van de formulieren kost minder dan een minuut en je krijgt binnen één werkdag reactie.


No Replies to "Record: 10 miljoen voor een penthouse in Barcelona"