Probleem Catalonië-Spanje drukt verkopen Catalonië

Het hoog opgelopen politieke conflict tussen Catalonië en de centrale Spaanse regering zorgt voor een forse terugval van het aantal verkopen in Catalonië. De daling in de maand oktober van verkopen die bij de notaris getekend dien(d)en te worden wordt geschat op 50% (bron Registradores Cataluña in financieel dagblad Expansion).

Kopers zien ofwel volledig van de koop af, of schuiven de koopdatum vooruit in afwachting tot de politieke rust terugkeert. Aanbetalingen van doorgaans 10% kunnen hierdoor verloren gaan.

Het hoogtepunt van het conflict lijkt inmiddels voorbij te zijn en er zijn door Spanje nieuwe verkiezingen uitgeschreven voor de regio Catalonië. Deze zullen op 21 december 2017 plaatsvinden.

Met name het internationale luxe segment heeft te maken met een forse terugval (actalisatie 1 november, bron Spaans financieel Dagblad Expansion). Hier wordt door een forse afname van vraag uit het buitenland een prijsdaling oplopend tot 20% genoemd (bron Barnes International) en een terugval van de vraag van eveneens 20% (bron makelaar LuxasFox).

De algemene gemiddelde prijsdaling van woningen in Catalonië wordt geschat op 3 á 5% (bron Expansion).

Over Koopbegeleiding Spanje

KoopbegeleidingSpanje.nl/be is een initiatief van EuroEconomics, met ruim 40 collega’s het grootste Nederlandstalige kantoor in Spanje.

Wil je informatie over onze juridische begeleiding bij het kopen van een woning in Spanje? Vul dan ons Nederlandstalige vragenformulier in.

Heb je al een woning in Spanje op het oog en wil je een vrijblijvende offerte voor een all-in koopbegeleiding? Ga dan naar de pagina Direct offerte.

Binnen één werkdag reactie

Invullen van de formulieren kost minder dan een minuut en je krijgt binnen één werkdag reactie.


No Replies to "Probleem Catalonië-Spanje drukt verkopen Catalonië"