Woningprijzen 2019 in Spanje +5%

Stijging verwacht van prijzen en aantal woningverkopen in gezonde markt.

7,3% meer woningverkopen in 2019

Het aantal woningverkopen is in 2018 gestegen met 11,8%. Dit heeft het toonaangevende Spaanse financiële dagblad gepubliceerd naar aanleiding van een studie van een van de grootste hypotheekverstrekkers van Spanje, CaixaBank.

Het aantal verkochte woningen in 2018 bedraagt 520.000, ruim 200.000 meer dan in 2013, dat met 313.000 verkochte woningen het dieptepunt van de vastgoedcrisis in Spanje was.

Gezonde markt

Voor 2019 wordt een stijging verwacht van 7,3% tot 558.000 woningverkopen. Dit wordt als een gezond aantal beschouwd en is nog altijd beduidend minder dan in 2006, het hoogtepunt van de vastgoed boom, toen er 916.000 woningen werden verkocht.

Een belangrijk verschil met destijds is, volgens experts, dat er destijds met name ‘vierkante meters’ als speculatie werden gekocht: de woningen werden gekocht, men liet deze leeg, met als voornaamste doel om deze later weer voor meer euro per vierkante meter door te verkopen. Anno nu worden de woningen gekocht voor eigen gebruik of voor verhuur.

Economie groeit, lage rente, meer werkgelegenheid

De vraag naar woningen wordt mede bevorderd door de economische groei in Spanje. Over 2018 bedroeg deze 2,8%, voor 2019 wordt een groei van 2,1% verwacht. De Europese referentierente zal naar verwachting de komende twee jaar onder de 1% blijven.

De vraag vanuit het buitenland is al jaren sterk, ook de nationale vraag zal door de economische groei, lage rente en toenemende werkgelegenheid naar verwachting toe blijven nemen.

Prijzen stijgen naar verwachting met 5% in 2019

De prijzen zullen volgens de Caixabank in 2019 met 5% stijgen. Behalve bovengenoemde factoren wordt ook de normalisering (na de crisis) van de bouwsector als positieve indicatie genoemd en de toename van de vertrouwensindex in de vastgoedsector.

Meer informatie?

Heb je vragen over dit artikel? Laat het ons weten en mail ons via deze link.

Wil je andere informatie? Zie hieronder een selectie van pagina’s om je snel op weg te helpen en een link om makkelijk je vraag te stellen of ons je commentaren te geven.

Meest gelezen, snel op weg

Wil je direct makkelijk een vraag stellen?

Heb je vragen over belastingen in Spanje of financieel-fiscaal-juridische ‘all-in’ begeleiding bij het kopen van een woning in Spanje?

Stel via deze link makkelijk en vrijblijvend je vraag.

Je krijgt binnen één werkdag reactie

 


No Replies to "Woningprijzen 2019 in Spanje +5%"