Slechts 10% huizenverkopers Spanje vangt vraagprijs

Bij woningverkopen in Spanje wordt in 10% van de gevallen de vraagprijs betaald. Dat betekent dat 90% van de verkopers in prijs zakt tijdens het verkoopproces. Ter vergelijking: in de Verenigde Staten verkoopt 35% zijn of haar woning zonder in prijs te zakken. 

Volgens Francisco Fernández, directeur van de SIRA (Spanish Internationale Realty Alliance) die samen met de Amerikaanse National Association of Realtors (NAR) onderzoek deed naar de verkoopprijzen in beide landen, worden de vraagprijzen in Spanje ‘bijna standaard’ opgeblazen. ‘Verkopers gaan er vanuit dat ze een tegenbod krijgen en beginnen met een vraagprijs die ruimte biedt voor onderhandelingen, soms zelfs tot 20% hoger.

Niet slim

Slim is dat overigens niet, zo vindt de SIRA. ‘Veel huizenzoekers hebben immers een limiet’, aldus Fernández. ‘In het geval van opgeblazen prijzen zullen zij sommige woningen negeren.’ Daardoor kunnen beide partijen uitstekende deals mislopen.

Geen transparantie

Het opblazen van de prijzen in Spanje is mogelijk vanwege het gebrek aan transparantie. Onafhankelijke prijsinformatie is nauwelijks voorhanden. Makelaars hebben hier echter geen baat bij: juist het gebrek aan transparantie zorgt ervoor dat ze kunnen wegkomen met hogere commissies.

Bron: Spanishproperty.com

 

Meer informatie?

Heb je vragen over dit artikel? Laat het ons weten en mail ons via deze link.

Wil je andere informatie? Zie hieronder een selectie van pagina’s om je snel op weg te helpen en een link om makkelijk je vraag te stellen of ons je commentaren te geven.

Meest gelezen, snel op weg

Wil je direct makkelijk een vraag stellen?

Heb je vragen over belastingen in Spanje of financieel-fiscaal-juridische ‘all-in’ begeleiding bij het kopen van een woning in Spanje?

Stel via deze link makkelijk en vrijblijvend je vraag.

Je krijgt binnen één werkdag reactie

 


No Replies to "Slechts 10% huizenverkopers Spanje vangt vraagprijs"