Update Spanje: In welke Spaanse provincies kopen buitenlanders huizen?

Gedurende het tweede kwartaal van dit jaar werden er in Spanje 16.209 woningen verkocht aan buitenlanders, maar wáár kopen die nou vooral huizen? Onderstaande kaart van de Spaanse Vereniging van Land Registers beantwoordt die vraag. 

De kaart toont het percentage verkopen in elke provincie waarbij een buitenlandse koper betrokken was. Hoe hoger het marktaandeel van buitenlandse kopers, hoe donkerder de kleur.

41,8% kopers Alicante is buitenlander

De markt met het hoogste percentage kopers van buitenlandse afkomst was de provincie Alicante in de regio Valencia, oftewel de Costa Blanca, waar bij 41,81% van de woningverkopen in het tweede kwartaal een buitenlandse koper betrokken was.

Daarna volgen de provincie Tenerife op de Canarische eilanden (28,91%), Malaga (Costa del Sol, 27,9%), de Balearen (27,49%) en Girona (Costa Brava) in Catalonië (26,04%).

In veel provincies in het noorden en westen van Spanje zijn er nauwelijks buitenlandse kopers , vooral in de regio Galicië, waar minder dan 1% van de huizenkopers niet Spaans is.

Over het algemeen kopen Europese kopers, met de Britten aan kop, aan de kust en op eilanden op locaties die oranje en rood gekleurd zijn. Economische migranten uit Noord-Afrika kopen met name in het noordoosten en steden in provincies met een donkergele kleur. In de vele provincies die lichtgeel zijn gekleurd, is eigenlijk nagenoeg geen sprake van buitenlandse kopers.

Aantallen per regio en provincie

Hoewel er geen officiële cijfers bekend zijn met betrekking tot het absolute aantal verkochte woningen aan buitenlanders per regio of provincie, heeft Spanishpropertyinsight.com aan de hand van de percentages berekend hoeveel woningen er door buitenlanders gekocht zijn per regio en provincie. De aantallen zijn verwerkt in onderstaande tabellen.

 

Bron: Spanishpropertyinsight.com

 

Meer informatie?

Heb je vragen over dit artikel? Laat het ons weten en mail ons via deze link.

Wil je andere informatie? Zie hieronder een selectie van pagina’s om je snel op weg te helpen en een link om makkelijk je vraag te stellen of ons je commentaren te geven.

Meest gelezen, snel op weg

Wil je direct makkelijk een vraag stellen?

Heb je vragen over belastingen in Spanje of financieel-fiscaal-juridische ‘all-in’ begeleiding bij het kopen van een woning in Spanje?

Stel via deze link makkelijk en vrijblijvend je vraag.

Je krijgt binnen één werkdag reactie

 


No Replies to "Update Spanje: In welke Spaanse provincies kopen buitenlanders huizen?"