Regio’s met 7% tot 9% rendement op verhuur

Voor Nederlanders die in Spanje in vastgoed willen investeren is het interessant om indicaties te hebben van te verwachten rendementen. Onlangs zijn er algemene cijfers gepubliceerd die we hier samenvatten toegespitst op de regio’s waar Nederlanders graag heengaan.

Aan de Spaanse kust 

In 14 van de 53 provincies in Spanje is het rendement op verhuur hoger dan 7%. In nog eens 23 provincies is het rendement boven de 6%. Geen enkele provincie ‘scoort’ minder dan 5%.  Valencia (8,7%), Murcia (8,5), Huelva (8,4) en Toledo (8,1) scoren het hoogst. Ourense en Malaga scoren het laagst met beiden 5,1%.  

Bekende steden en provincies

Rendementen van provincies waar Nederlanders traditioneel kopen en steeds meer verhuren: Barcelona 6,4%, Madrid 5,5, Alicante 6,4, Balearen (Ibiza, Mallorca) 5,3, Tenerife 6,5, Sevilla 7,1 en Girona 6,2.  Hier een link naar een kaart van Spanje opgedeeld in provincies.

Madrid’s luxe segment nr 4 wereldwijd 

Een studie van Knight Frank stelt dat qua investeren in het luxe segment Madrid de 4e stad in de wereld is en de 2e in Europa (na Londen) met de beste perspectieven.  

Hoe wordt het rendement bepaald?

De indicatieve huurrendementen in de vastgoedsector zijn de huuropbrengst ten opzichte van de koopprijs.   Bij verhuur zijn vrijwel alle kosten voor rekening van de huurder, maar niet alle. Het feitelijke eindrendement zal derhalve lager liggen. Dat hangt van dermate veel factoren en details af, dat indicatief met de eenvoudige voornoemde formule wordt gewerkt.

Bron: Expansión.

Vragen over het kopen van een woning in Spanje?

Heb je vragen over het veilig kopen van een woning in Spanje?

Laat het ons weten en mail ons via deze link.

Wil je andere informatie?

Zie hieronder een selectie van pagina’s om je snel op weg te helpen en een link om makkelijk je vraag te stellen of ons je commentaren te geven.

Meest gelezen, snel op weg

Wil je direct makkelijk een vraag stellen?

Heb je andere vragen over belastingen in Spanje of over onze financieel-fiscaal-juridische ‘all-in’ begeleiding bij het kopen van een woning in Spanje?

Stel via deze link makkelijk en vrijblijvend je vraag.

Je krijgt binnen één werkdag reactie


No Replies to "Regio's met 7% tot 9% rendement op verhuur"