5% stijging woningprijzen Spanje verwacht in 2017

Woningprijzen Spanje stijgen met 5%, aantal verkopen met 8%

Dit zijn conclusies uit het jaarlijkse statistische onderzoek naar de vastgoedmarkt in Spanje. In 2016 zijn de prijzen gestegen met gemiddeld 2,3%. De stijgingen zullen naar verwachting aanhouden tot minimaal 2022.

Er blijft sprake van belangrijke regionale verschillen. Slechts in 46,8% van de 8.122 gemeenten zijn de prijzen gestegen. Dit houdt in dat in 53,2% van de gemeenten de prijzen nog steeds dalende zijn. De stijgingen van de woningprijzen in Spanje hebben met name plaats gevonden in de steden en de toeristische kustgebieden en eilanden.

Het aantal verkopen zal naar verwachting stijgen met 8% in 2017. Maar liefst 86% van de woningverkopen in Spanje vindt plaats in slechts 13% van de gemeenten.

1,4 miljoen woningen te koop en één miljoen terreinen

Volgens het rapport staan er in Spanje ruim 1,4 miljoen woningen te koop, waarvan circa één miljoen gebruikte woningen en ruim 0.4 miljoen nieuwe woningen.

26% van de woningen die te koop staan is in handen van banken: 111.000 nieuwe woningen en 284.000 gebruikte woningen.

Opvallend is het grote aanbod van bouwgrond en terreinen, voldoende om 984.000 woningen op te bouwen. Dit is meer dan de bouwbedrijven in Spanje met de huidige capaciteit aankunnen.

Over Koopbegeleiding Spanje

KoopbegeleidingSpanje.nl/be is een initiatief van EuroEconomics, met ruim 40 collega’s het grootste Nederlandstalige kantoor in Spanje.

Wil je informatie over onze juridische begeleiding bij het kopen van een woning in Spanje? Vul dan ons Nederlandstalige vragenformulier in.

Heb je al een woning in Spanje op het oog en wil je een vrijblijvende offerte voor een all-in koopbegeleiding? Ga dan naar de pagina Direct offerte.

Binnen één werkdag reactie

Invullen van de formulieren kost minder dan een minuut en je krijgt binnen één werkdag reactie.

 


No Replies to "5% stijging woningprijzen Spanje verwacht in 2017"